15.jpg

Over mij

Iedereen loopt een keer vast in zijn leven. Zo ook voor mij. Dat was voor mij reden om op onderzoek uit te gaan. Wie ben ik? 

Dat onderzoek leidde me al snel van een zoektocht in de uiterlijke wereld naar mijn innerlijke wereld. Want als je werkelijk tot de kern van je bestaan wilt komen, dien je eerst in acceptatie te leven met jezelf. Zolang die connectie er niet is, zal alles om je heen rusteloos voelen en geen voldoening bieden.

Mijn eerste inspiratie op mijn zoektocht was yoga. Ik voelde namelijk al jaren dat een gezond, krachtig lichaam stabiliteit geeft aan de geest. Die combinatie zocht ik voorheen op twee afzonderlijke manieren. Enerzijds door fanatiek te sporten, in de vorm van kickboksen, hardlopen en krachttraining. Anderzijds hield ik me ook veel bezig met bewustwording, meditatie en spiritualiteit. Die twee werelden kwamen bij elkaar toen ik in aanraking kwam met yoga. Alles viel samen in één beoefening, één levensfilosofie. Zo is mijn liefde voor yoga geboren.

Het lesgeven is iets wat ik met heel veel passie en plezier doe. Ik typeer mijn lessen als krachtig en intens, met aandacht voor detail. Dat biedt mijn leerlingen de mogelijkheid om iedere techniek te vervolmaken en de yoga tot in de diepte te beleven.

Naast yoga werd mijn interesse al snel breder en onvermijdelijk kwam ik uiteindelijk in aanraking met mindfulness. In Mindfulness komen veel inzichten die ik in mijn zoektocht heb ervaren samen. Het is een samensmelting tussen oost en west. De onmisbare aspecten van twee werelden; meditatie en metta (compassie) uit het oosten in het kader van de leerinzichten uit de westerse psychologie.

 

Voor mij was het meteen duidelijk: hier wil ik graag tijd en energie aan besteden! Het aanbieden van deze achtweekse training geeft mij de mogelijkheid om dat wat mij zoveel gebracht heeft te delen met iedereen die ook op zoek is, net zoals ik destijds.